La Nova Euterpe

Concert: dijous 1 agost, a les 21.00hCentre Cultural La Mercè. Entrades: 15-10€

Ja pots comprar la teva entrada clicant aquí.

En els darrers anys no s’estilen els cors d’homes sols, i menys cantant sense cap acompanyament instrumental. Tampoc no s’estila cantar amb veu expansiva i timbrada, ni són gaire acceptats els portamenti dins de la manera de fer “coralment correcta”. D’altra banda, també han caigut gairebé en l’oblit alguns dels procediments de la polifonia tradicional. Per assajar de cantar amb elements d’aquesta mena la Nova Euterpe va començar a fer-se sentir a finals de 1996 amb un repertori que abasta des de la polifonia de carrer de Setmana Santa, fins a balades atrevides, cançons de festa i de gresca, de carlins o peces d’autor. Vol fer passar una bona estona i – sobretot – fer reviure el gust de cantar sense gaires prevencions tècniques.

Els quatre components de La Nova Euterpe provenen d’una sòlida formació musical i tots ells tenen importants activitats i responsabilitats en diferents àmbits del món musical. Les harmonitzacions són fetes pel responsable del grup, Jaume Ayats, a partir dels diferents models de polifonia popular recollits en l’àmbit mediterrani i dels seus propis treballs d’investigació sobre cançons tradicionals del nostre país.

La Nova Euterpe ha actuat per tot Catalunya, França, Itàlia i Creta participant en els Festivals Internacionals més importants. Han enregistrat per a TV3 i col·laborat també amb altres artistes i formacions de música antiga i popular com Toni Rossell, Jaume Arnella, Solistes de la Costa o Marta Carrasco. Actualment tenen enregistrats dos CD: Va anar a fer cuieres i The deploable history of the catalans.

 

Més informació a:

http://lanovaeuterpe.blogspot.com.es/

Àudio a youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=lL5r5I-7Qfw

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s