Juan Antonio Suárez “Cano”

Foto Cano

Concert: dimarts 30 juliol a les 21.00h, Centre Cultural La MercèEntrades: 15-10€

Ja pots comprar la teva entrada clicant aquí.

Unit a l’arrel de la tradició gitana extremenya i de l’art flamenc, Cano forma part d’aquesta manifestació artística des de ben petit. El seu talent natural, juntament amb la formació rebuda, el forgen com a executor i compositor de guitarra.

Amb el debut el 1990 al Palau de la Música de Barcelona, juntament amb la bailaora Flora Albaicín, Cano inicia una etapa en la que acompanya a grans figures del flamenc: Manuela Carrasco, Merche Esmeralda, Belén Maya, Sara Baras, Niña Pastori, Javier Barón, Joaquín Grilo, Isabel Bayón, Andrés Marín, Rocío Molina, Rafaela Carrasco, entre d’altres.

Entre 1995 i 1999 compon obres musicals per al director d’escena Francisco Suárez, entre les quals cal destacar: Plaza Alta “El sueño de los Gitanos “Bodas de SangreOrestes en LisboaRomancero Gitano i Itaca. També col·labora a la música de Más Allá del Tiempo i Asimetrías de Andrés Marín i Abrazo, estrenat a Irvine, Los Angeles.

La seva projecció artística s’ha vist corroborada amb l’èxit dels espectacles presentats en prestigioses sales de concert d’Alemanya, Austràlia, Argentina, Brasil, Bali, Cap Verd, Camerun, Costa d’Ivori, Xina, Dinamarca, EUA, Egipte, Escòcia, Filipines , Finlàndia, França, Guinea Equatorial, Hondures, Hong-Kong, Irlanda, Indonèsia, Israel, Jordània, Japó, Líban, Marroc, Moscou, Namíbia, Portugal, Regne Unit, Singapur, Síria i Taiwan.

Cano ha participat a més en els següents festivals internacionals:

–          IV Festival Internacional de la Biodiversidad 2003 Castellón (España).

–          Festival for Culture and the Arts 2004 Manila (Filipinas).

–          I Spanish Music Festival 2005 Guangzhou (China).

–          Spring Early Music Festival 2006 Melbourne (Australia).

–          XII Festival Internacional de Flamenco de Berlín 2007 Berlín (Alemania).

–          Festival de los Reales Alcázares 2008 Sevilla (España).

–          The Discovery of Spain, National Gallery of Scotland 2009 Edimburgo (Escocia).

–          Jazzy Koum Ben International Festival 2010 Bamako (Mali).

Cano ha actuat en teatres de tot el món i ha compost per a importants obres flamenques. Així mateix, ha gravat amb prestigiosos artistes com el cantaor Rafael Jiménez “Falo” a Cante Gitano, amb el gran guitarrista i compositor Gerardo Núñez a La Nueva Escuela de Guitarra Flamenca. Aquesta incessant activitat creadora culminaria amb l’enregistrament del seu primer àlbum, Son de ayer, l’any 2008.

Amb aquest àlbum actua en prestigioses sales i festivals nacionals com el Teatro Español de Madrid, els Jueves flamencos del Monte en Sevilla o el Festival de Jerez, entre d’altres.

El 2010 treu el seu segon àlbum, Flamenc Crossover.

Cal també destacar la recent gravació amb el prestigiós director de cinema Carlos Saura en el seu documental Flamenco, flamenco.

El 2011 realitza la gravació en directe des del Teatre Quintero de Sevilla del CD i DVD, Diana Navarro, Flamenco que ha estat premiat amb el Disc d’Or.

Cano ha obtingut excel.lents crítiques en els més importants diaris internacionals i nacionals: The New York Times (EUA), Le Figaro (França), Cebu Daily News (Filipines), El País i El Correu de Sevilla (Espanya), i també a les revistes digitals especialitzades: deflamenco.com i flamenc-world.com entre d’altres.

 

Més informació a:

http://www.canoflamenco.com/es/

 

 

One thought on “Juan Antonio Suárez “Cano”

  1. Retroenllaç: Concerts | Conferència Veus de la Mediterrània

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s