Cor Jove Nacional de Catalunya

CJNC

Concert: dimecres 31 de juliol a les 21.00h a l’Auditori de Girona, ja pots comprar la teva entrada clicant aquí.

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) neix amb voluntat de dotar el nostre país d’una eina necessària per a la seva normalització coral. El CJNC té un doble objectiu, d’una banda oferir als joves estudiants de cant i cantaires de cors l’oportunitat de treballar al més alt nivell amb els millors directors d’aquí i d’arreu en el marc d’un projecte altament pedagògic; i per l’altra dotar el país d’un referent que ajudi a prestigiar la pràctica coral tant entre els joves com entre els grans, que sigui referent inspiradors a les nombroses corals del país i que contribueixi a posicionar el cant coral com una manifestació artística de primer ordre.

La nova formació de caràcter nacional i d’irrenunciable excel·lència musical estarà composta per 32 cantaires d’entre 18 i 28 anys vinguts de tot el territori català i seleccionats després d’un procés d’audicions. Després d’una intensa setmana d’assajos a Vic, el CJNC presenta aquesta nit un repertori únic. El concert consta de dues parts, la primera part amb música bàltica a cappella dirigides pel compositor i director lituà Vytautas Miskinis; i la segona part interpretarà Ressons de l’Al-Andalus, una selecció de cançons tradicionals catalanes amb influència àrab i harmonitzades per compositors vius (Feliu Gasull, Xavier Puig i Josep Lluís Guzmán-Antich) amb acompanyament instrumental. Aquesta segona part serà dirigida pel director cerverí Xavier Puig.

El CJNC és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i de Corals Joves de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Professors de Cant, l’ESMUC, el Conservatori Superior del Liceu i la Setmana Cantant de Vic i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Més informació a:

http://corjovenacionaldecatalunya.wordpress.com/

 

 

One thought on “Cor Jove Nacional de Catalunya

  1. Retroenllaç: Concerts | Conferència Veus de la Mediterrània

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s