Vytautas Miškinis

Foto

Director de Ressons de l’Al-Andalus i del mar Bàltic (Cor Jove Nacional de Catalunya) – Dimecres 31 juliol a les 21:00h a l’Auditori de Girona

Entrada 15-10€ Compra la teva entrada clicant aquí.

Vytautas Miškinis és el director artístic de Boys Ažuoliukas i del cor d’homes, professor de direcció coral a l’Acadèmia Lituana de Música i president de la Unió Lituana de Música Coral.

Durant diversos anys va dirigir el Cor de l’Estat de Kaunas i el Conjunt Vocal Museu Musicum. Amb els cors ha guanyat prestigiosos premis en nombrosos concursos nacionals i internacionals – a Marktoberdorf (Alemanaya), Gorizia (Itàlia), Varna (Bulgària), Maribor (Eslovènia), Tampere (Finlàndia), Mainhausen (Alemanya), Nantes (França). Actualment és director artístic i director del All-Lithuanian Choir Festival.

Vytautas Miškinis ha portat les actuacions corals a Àustria, Bielorússia, Bèlgica, Canadà, República Txeca, Dinamarca, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Itàlia, Japó, Letònia, EEUU, entre molts altres països. Ha dirigit importants composicions per a cor amb orquestra simfònica.

També ha donar conferències sobre educació musical i direcció a Lituània i a l’estranger (República Txeca, Corea, Letònia, Rússia, Eslovènia, Espanya, Singapur…) Ha participat en nombrosos esdeveniments corals nacionals i internacionals, tant com a compositor com a assessor. També ha dirigit tallers a França, Espanya, Eslovènia, Holanda, Rússia, Polònia, Itàlia, Filipines, Singapur, Romania, etc. Miskinis ha estat membre del jurat del Cor Internacional i de competicions de composició coral a Espanya, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica, Eslovènia, Estònia, Letònia, Països Baixos, Filipines, Suïssa, Eslovàquia, entre molts altres. Així com a les Olimpíades corals i al World Choir Games a Àustria, Corea, Alemanya, Xina…Les seves obres mostren una estreta relació entre música i text. La seva música religiosa es basa principalment en els textos llatins.

Vytautas Miškinis ha compost aprox. 400 motets religiosos a cappella, 18 misses, magnificat, cantates, musicals i aprox. 400 de les cançons seculars, que són cantades per cors per tot Lituània i Europa. Cors lituans i estrangers han registrat les seves composicions en un CD. Una gran quantitat de composicions per a cors s’han publicat a Lituània i un parell de religioses també a França, Alemanya, Eslovènia, Suïssa, Itàlia, Espanya, Japó, EEUU, etc. Les seves obres mostren una estreta relació entre música i text. Com a resultat de molts anys de treball amb el cor Ąžuoliukas, que continua dirigint, les cançons per a nens constitueixen una gran part de la seva obra. Obert a les tendències de l’època, el compositor també presta gran atenció a l’edat i les capacitats dels cantants. La seva música religiosa es basa principalment en els textos llatins. Les seves obres ens mostren una textura melòdico-harmònica, amb elements de polifonia i efectes sonors aleatoris.

V. Miškinis ha estat guardonat diverses vegades amb prestigiosos premis estatals i governamentals. El 2002 i 2008 com a compositor va ser nominat i premiat amb el títol de “Autor de l’Any”.

One thought on “Vytautas Miškinis

  1. Retroenllaç: Concerts | Conferència Veus de la Mediterrània

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s