Conferències: Sessió plenària IV “Cantar per dir, cant improvisat” – Dimecres 31 juliol a les 11.15h. Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.
Sessió plenària VII “Veus Ibèriques” – Dijous 1 agost a les 11.15h. Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.
Director de Veus de la Mediterrània – concert de clausura (La Nova Eurterpe) – Dijous 1 agost a les 21.00h. Centre Cultural La Mercè. Entrades 15-10€. Compra la teva entrada clicant aquí.
Doctor en Art (especialitat de musicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i professor de violí pel Conservatori Superior Municipal de Barcelona. Ha treballat com instrumentista d’orquestra (Orquestra Ciutat de Barcelona i Orquestra Simfònica del Vallès) a la vegada que desenvolupava treballs i estudis sobre la música oral amb el Grup de Recerca Folklòrica d’Osona. Més tard, ha realitzat estudis d’etnomusicologia a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París (Diplôme d’Études Approfondies). Ha presentat la tesi doctoral sobre l’expressió sonora de les multituds en el món urbà europeu. Ha realitzat estudis sobre la música oral catalana, i ha participat en l’edició de discos compactes per a Fonoteca de Materials de la Generalitat Valenciana i la Fonoteca de Música Tradicional Catalana, i de DVDs en la col·lecció “Músiques de Mallorca” del Consell de Mallorca. Ha participat en diversos projectes de recerca, entre els quals destaca el projecte franco-veneçolà sobre el grup ètnic Pumé dels Llanos Venezolanos com especialista en etnomusicologia, i ha estat investigador principal en els projectes “Les músiques en la vida quotidiana de la gent del Baix Ter i el Montgrí” (IPEC), “Les tonades de feina a Mallorca” (Consell de Mallorca) i “El cant religiós a l’Alt Pirineu” (IPEC). Ha publicat diversos articles sobre etnomusicologia en revistes franceses, catalanes i espanyoles, i és autor de diversos llibres sobre la matèria co És autor d’articles i llibres sobre etnomusicologia com Córrer la sardana, Les chants traditionnels des Pays Catalans, Cantar a la fàbrica, cantar al coro i Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional. Professor d’etnomusicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona de 1998 a 2012 i cap del Departament de Musicologia a l’Escola Superior de Música de Catalunya entre 2000 i 2005, el 2012 ha estat nomenat director del Museu de la Música de Barcelona i aquest mateix any ha rebut el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.