Bogdan Djakovic

Bogijpg

Director del concert Cants de l’esperit i de la terra (Novi Sad Chamber Choir) – Dimarts 30 juliol a les 21.00h. Centre Cultural La Mercè. Entrada 15€ – 10€   Compra la teva entrada clicant aquí.

 Conferència: Sessió plenària VI “Cantar per resarDijous 1 agost a les 9.30h. Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.

 

Bogdan Djakovic (Novi Sad, 1966), musicòleg i director de cor es va graduar de la Facultat de Música de Belgrad, Departament de Musicologia. La seva recerca en la història de la música sèrbia es va centrar en el desenvolupament de la música de l’Església Ortodoxa als segles XIX i XX. El 2013 va defensar la seva tesi doctoral “Els elements funcionals i estilístcs-estètics de la música coral de l’Església sèrbia de la primera meitat del segle XX”. Després d’una sèrie d’anys de cant coral a diversos conjunts corals serbis i iugoslaus, va fundar la societat coral “St Stephen of Decani” i després el cor de la catedral de Saint George el 1987 a Novi Sad, del que actualment n’és el director.  Dirigeix ​​el Cor de Cambra de l’Acadèmia d’Arts de la Universitat de Novi Sad i el Kotor-Art Festival Choir (Montenegro).

Amb aquests cors Djakovic ha realitzat concerts al centre cultural iugoslau de París, a la catedral de Sant Ambròs a Milà, a la catedral de Norwich (Regne Unit), a l’església de Sant Esteve a Pàdua, a la Catedral de Barcelona, a l’església de Sant Alexandre de Bèrgam, a l’església de la Magdalena a París, a l’església de St Pauli a Hamburg, a l’església de Sant Nicolau de Ljubljana (Eslovènia), a l’església de Sant Domènec de Lisboa, al Conservatori Estatal aTessalònica, a l’església de Santa Sofia de Estocolm, a l’església de Sant Pau de Schwerin (Alemanya), a la Rotonda de Sant Jordi a Tessalònica, concert a l’Ajuntament de Dortmund, a l’església russa d’Amsterdam.

Des de 1993 ha participat com a assistent del director Dr Dimitrije Stefanovic (Oxon), el director de l’Institut de Musicologia de l’Acadèmia Sèrbia de les Ciències i les Arts, a disset escoles d’estiu de cant ortodox (s.XV-XIX) i música coral (s. XIX-XX),organitzades en diverses ciutats i monestirs de Sèrbia i Hongria. Ha rebut classes magistrals de direcció coral per part del prof. Uwe Gronostay i prof. Hartmut Haenchen a Harlem (2003). Des de 1994 és assistent a l’Acadèmia d’Arts de Novi Sad, al Departament de Musicologia, i des de 2002 és professor de literatura coral al Departament de Teoria Musical.

Bogdan Djakovic és membre titular del Departament per al teatre i l’art musical a Matica Srpska, Novi Sad. És membre de l’associació ISOCM (International Society of Orthodox Church Music / http://isocm.com) a Joensuu, sota els auspicis del Departament de Teologia Ortodoxa de la Facultat de Teologia de la Universitat de Joensuu, Finlàndia. És autor de quaranta estudis, crítiques musicals als diaris i ha produït quatre CD amb el Saint George’s Cathedral Choir i una edició en DVD. Com a director artístic, va organitzar la primera Setmana de Europa Cantat a Novi Sad 2011, i ha estat membre de l’organització de dos Hearts in Harmony festivals in Novi Sad (2011, 2012).

Discografia:

– CD Russian church music in Novi Sad,  St. Georges Chatedral Choir of Novi Sad – Beseda – Prometej, Novi Sad, 1997.

– CD Stevan St. Mokranjac (1856-1914) Liturgy of St John Chrysosotom,

– St George’s Cathedral Choir of Novi Sad, Concert at Novi Sad Synagogue, Audio Records, Novi Sad, 2000.

– CD New Sound 16 (amb altres artistes), Sokoj-Mic, Belgrade, 2000.

– CD Orthodox Church Music from Past and Present, The Choir of St. George’s Cathedral, Novi Sad /Gravat en viu durant el Norfolk&Norwich Festival, Merlin Audio, Norwich, The Choir of St. George’s Cathedral, Novi Sad, 2002.

– CD Svyati, The Choir of St. George’s Cathedral, Novi Sad, 2004.

– DVD 70 years of the Novi Sad Cathedral Choir, Novi Sad, 2010.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s